Festivaler

– lev livet fullt ut!

Alternativt blikk på musikk

March 26th, 2015 by admin

Alternative blikk på musikk er bestandig en god ting, for det er altfor mange kjedelige journalister som får muligheten til å dominere opinionen når det kommer til denne fantastiske kunstformen. Å ha gode nettsider drevet av amatører med en brennende lidenskap for musikk er derfor helt perfekt!

Er det noen spesielle sider det er snakk om, spør du deg kanskje, og svaret på dette er så definitivt et ja. Følg linken og se. Denne siden handler ikke om anmeldelser, heldigvis, men mye annet innenfor musikk det er morsomt å lese om. Men tilbake til saken: For det første er det bare å styre unna de store avisene ettersom disse er mer eller mindre kun interessert i å skille seg ut. Og da kommer det gjerne pompøse anmeldelser av plater og konserter hvor sjokk-effekten er den man er ute etter, og jeg er nesten nødt til å trekke frem den komplette totale skivebommen til Stein Østbø i VG da Apocalypse Dudes til Turbonegro kom ut. Jeg liker ikke bruke nedsettende navn om noen, ikke engang journalister, og jeg skal ikke gjøre det nå heller. Østbø klarte på mirakuløst vis å gi den nevnte platen en lunken treer!

I Dagbladet fikk skiven 6 av Håkon Moslet og en stor debatt var dermed i gang. Platen har i etterkant vist seg å være en av de viktigste utgivelsene i Europa, og kanskje verden, innenfor sin sjanger, og det er ingen tvil om at platen er nærmest helstøpt

Østbø hadde følgende å si om platen til Turbonegro:

– Nøkternt sett er dette likevel ingen fetthårete trynetørker av en plate, for å bruke sjargongen. Til det er låtene for ensidige i sitt turbotempo og vokalisten litt for veik i stemmen

Så kort fortalt. Hvis du har noe på hjertet om musikk, så bare kom ut med det, akkurat som den nettsiden vi linket til. Ligg langt unna terningkast ettersom disse kun er din subjektive mening. Forklar heller (hvis du absolutt må skrive en omtale av en skive) om hvilke følelser platen gir deg. Ikke vær teknisk – det er kjedelig, og det finnes nok slike plater. Får platen deg til å føle deg syk, så ja, skrive det. Det er en ærlig sak!