Festivaler

– lev livet fullt ut!

Et lite festivaltips

October 31st, 2014 by admin

Vi har alle behov for gode råd fra tid til annen, og festivallivet er ingen enkel øvelse – det vet alle som har prøvd det!

Dette tipset går på hvordan du bruker penger, og her er det nok mange som har en del å lære og som opptrer direkte uansvarlig og urutinert. Nå er ikke dette ment å på noen som helst måte å være en moralsk pekefinger, men tipset er uanset veldig viktig og virkelig smart å forholde seg til.

Det gjelder å bruke kredittkortet ditt når du skal bruke penger, og dette er enkelt og greit for din bankkontos sikkerhet sin skyld. Man vet aldri hva som foregår på en festival og man kan risikere å både miste kort og blir frastjålet det, og da er det om å gjøre at det er kredittkortet ditt som forsvinner og ikke det vanlige bankkortet ditt. Har du ikke et kredittkort skaffer du deg et her, og i løpet av et par dager har du det i posten.

Vi har allerede vært inne på årsaken til at du skal skaffe deg et slikt kort og hvorfor du skal bruke det, men det aller beste er kanskje å illustrere det på en bedre måte. Når du bruker kredittkortet er det ikke dine egne penger du bruker – det er bankens. Det er på en måte et rentefritt lån som ikke koster deg noe hvis du betaler tilbake det du har brukt innen 45 dager. Om du bruker et bankkort eller et kredittkort vil derfor være ‘ett fett’ for å bruke et slikt begrep, og når du kommer hjem fra festivalen overfører du pengene fra din konto til kredittkortkontoen slik at du unngår renter.

Det er altså slik at hvis du blir utsatt for et tyver eller at noen misbruker kredittkortet ditt, så er det ikke dine egne penger som forsvinner – det er bankens. Du vil ikke bli holdt ansvarlig for dette og det blir opp til banken å skaffe pengene til veie igjen. Dette fordrer imidlertid at du ikke har vist grov uforstand av noe slag og som førte til at noen fikk tak i pin-koder eller at det ble stjålet.

I tillegg til disse fordelene så har du også en veldig god oversikt over hva du har brukt pengene til ettersom du får en detaljert faktura som viser bruken av kortet ditt. Du kan dermed lett spore opp transaksjoner som du ikke kjenner til og dermed unngå å måtte betale for dem – det er rett og slett bare å be kredittkortselskapet om hjelp.

Du kan dermed la bankkortet ditt ligge trygt innelåst på hotellrommet eller en annen plass hvor du vet at det ligger trygt. Hvis det er bankkortet ditt du mister risikerer du at kontoen din tappes for penger, og da blir det en mye mer omstendelig prosess å få dem tilbake igjen.

Et annet tips når man skal ut på reise er at man faktisk har med seg to kredittkort hvis det ene skulle bli borte. Man har da en backup og man slipper å måtte bruke bankkortet. Vær også observant på at du ved å bruke kredittkortet til bestilling av billetter og flyturer får et konkursvern, samt at du kan kreve penger returnert hvis for eksempel festivalen avslyses.