Festivaler

– lev livet fullt ut!

Store festivaløyeblikk

October 16th, 2014 by admin

Det finnes enkelte øyeblikk i festivalhistorien som har vært med på å definere denne sjangeren, og i denne oversikten får du et lite knippe av disse.

Nirvana, Reading, 1992

Ettervirkningene av bandets album Nevermind hadde begynt å sige på og Kurt Cobain ble sett på som en overhypa stoffmisbruker, men hvordan svarte han på kritikken. Jo, han ble trillet inn på scenen i Reading selvfølgelig! Etter dette fulgte et gnistrende set som hadde flere nye låter, inkludert ‘Dumb’ og ‘All Apologies’. Daværende trommeslager Dave Grohl har uttalt at denne konserten var et avgjørende og definerende øyeblikk for bandet.

Blur, Glastonbury, 2009

Blur var gjenforent og det føltes rett og slett deilig. Bandet avsluttet Glastonbury dette året med full guffe, og man fikk et set fylt med hitlåter og minner, deriblant ‘Tender’ og ‘The Universal’. Det var til og med så bra at selv om Phil Daniels dukket opp i ‘Parklife’ ødela dette ingenting!

The Prodigy, V Festival 1997

Bandets popularitet nådde toppen med albumet ‘The Fat Of The Land’ og bandets frontfigur Keit Flint ble rett og slett sett på som ‘den skumle fyren på Top of the Pops’. Opptredenen på V Festival var så intens at bandet måtte stoppe spillingen i et kvarter for å unngå at tilskuerne skulle bli klemt i stykker. Liam Howlett i bandet sa senere at dette var en av deres absolutt beste konserter.

Jay-Z, Glastonbury, 2008

En rapper som headliner på Glastonbury? Hvem sin idiotiske idé var det? Men, selvsagt. Jay-Z beviste overfor for disse menneskene (les Noel Gallagher, Oasis) at de tok spektakulært feil! Høydepunktet for svært mange av tilskuerne var den sarkastiske versjonen av ‘Wonderwall’ (Oasis-låt) mens Jay-Z spradet rundt i en Gallagher-aktig parkas. Fantastisk! Kvaliteten på vokalprestasjonen kan dog diskuteres, men at det var et minneverdig øyeblikk er det overhodet ingen tvil om. Forøvrig var konserten fantastisk!

Se den legendariske Nirvana-konserten her i sin helhet