Festivaler

– lev livet fullt ut!

Tips til festivaler

April 17th, 2015 by admin

Å arrangere en festival er naturligvis forbundet med kostnader, men forhåpentligvis ikke mer kostnader enn at man kan klare å få større inntekter!

Det handler altså om ren matematikk og det betyr at man må få inn mer enn man må gi fra seg. Da får man et overskudd og det vil dermed være liv laga for å fortsette til neste år. Så kort og godt handler det om å presse kostnadene så langt ned som overhodet mulig, men så er jo hovedspørsmålet: hvor er det egentlig man kan knipe inn?

Man kan knipe inn på mange steder! Hvilke kostnader har man for eksempel? Jo, vi kan starte med elektrisitet for eksempel. Dagens strømpris er jo veldig variabel og her kan det være penger å hente på å velge en annen aktør enn den lokale. Med et høyt strømforbruk som en festival garantert gir så kan det være betydelige beløp å hente her. Kanskje kan man ordne sponsoravtaler hos en kraftleverandør i tillegg? Kanskje kan man få dem til å sponse strømmen? Her er det mange muligheter og det gjelder bare å være kreativ så er det utrolig hvor man kan hente penger fra.

Kort og godt handler det om at man må være bevisste, og ved å være nettopp det har man hele tiden et åpent sinn til hvor man kan gjøre nedskjæringer. Selv om det ikke er de store beløpene på hver post så kan de tilsammen gi betydelige innsparinger. Du vet ordtaket: mange bekker små gir en stor Å?

Det er veldig mye sant i akkurat dette og hvis du har dette i bakhodet vil du komme langt på vei. Press prisene der du kan! Innkjøp av mat, leie av artister etc. Kjør så mye dugnad som du kan, og gi folk tilgang til festivalen som betaling. Det er på denne måten man overlever i starten og kan skape groforhold for vekst!