Festivaler

– lev livet fullt ut!

Trygg festival – også økonomisk

September 11th, 2015 by admin

På en musikkfestival er det vel liten tvil om at det til tider kan gå hardt for seg på flere områder, og det gjelder derfor å sikre seg så best man kan – noe som også gjelder på det rent økonomiske feltet naturligvis. Det er mye man kan gjøre for å være sikker og en av disse tingene er gjøre bruken av penger så trygg som overhodet mulig.

Det vi snakker om i første omgang er å bruke kredittkort når man har muligheten til det – og gjerne også når man kjøper billettene til selve festivalen. Man er nemlig underlagt den såkalte Finansavtaleloven hvis man handler på kreditt, og i forhold til svindel, feil/mangler og konkurser har du rett til å få pengene dine refundert. Dette gjelder dog kun om du har forsøkt å ordne opp med selger først. Dette lovverket er egentlig veldig enkelt å forholde seg til, men du har jo naturligvis også plikter som forbruker. Kortet skal brukes på en slik måte at det ikke er fare for pengene på det, og det betyr at du må opptre med forsiktighet og ikke dele ut pin-koder etc.

På en festival kan det derfor være smart å be om kvitteringer på all kortbruken, slik at du kan samkjøre dette med kredittkortregningen når du kommer hjem. Der vil du kjapt kunne oppdage uregelmessigheter og for eksempel se hvis du har blitt forsøkt svindlet ved for eksempel for høye trekk hos en selger.